Specialistische wondzorg

aan huis

Heeft u of degene voor wie u zorgt een wond die niet geneest of problemen met het stoma? De wondverpleegkundige van Hera Zorg biedt professionele wondzorg bij u thuis.

Wanneer wondzorg aan huis?

De wondverpleegkundige is er voor patiënten met een verstoorde wondgenezing of stomaproblemen, maar ook voor degene die voor de patiënt zorgt (de mantelzorger), de (huis)arts en de verpleegkundige. De wondverpleegkundige biedt begeleiding, advies en ondersteuning, zowel bij bestaande wonden als preventief.

Hoe werkt het?

De wondverpleegkundige geeft advies, instructie en voorlichting over de wondzorg of stomazorg, de leefstijl, behandeling en de gevolgen daarvan. Het hebben van een niet genezende wond of lekkend stoma betekent vaak een (grote) belasting, zowel voor de cliënt, maar ook voor de partner of naaste. Dit kan veel energie vergen en u soms ook isoleren van de buitenwereld. De gespecialiseerd verpleegkundige kijkt samen met u, uw naaste en uw behandelaar ( specialist/ huisarts) en verpleegkundige naar de zorgproblemen die door aandoening kunnen ontstaan. Indien nodig helpt ze u bij het inschakelen van andere hulpverleners, en kijkt ze naar hulpmiddelen die eventueel nodig zijn.

Kosten en zorgindicatie

U heeft een indicatie nodig van onze verpleegkundige. Met deze indicatie, wordt de wondzorgverpleegkundige hulp vergoed vanuit de Zorgverzekeringswet. Dit betekent dat de zorgverzekeraar de zorg vergoedt vanuit de basisverzekering. U betaalt geen eigen bijdrage aan het Centraal Administratiekantoor (CAK)